mandag 29. november 2010

Oppgave 2)


Analyse av Susan Boyles opptreden i Britains Got Talent

Den kanoniske modellen:
-          Introduksjon av personer og setting: Susan Boyle ankommer scenen og blir bedt om å oppgi navn, hvorfor hun valgte å melde seg på Britains Got Talent, og sist men ikke minst hva hun skal gjøre.
-          Mål: Målet til Susan Boyle er å bli en profesjonell sangerinne.
-          Forsøk: Hun forsøker å oppnå sitt mål ved å melde seg på dette programmet og framføre en sang.
-          Resultat: Resultatet i dette klippet er at Susan Boyle har en fantastisk bra stemme, til alles store forbauselse.
-          Løsning(belønning): Susan Boyle blir stemt videre i programmet av dommerne med et klart JA fra alle tre.

Propps eventyrmodell:
-          Helten: Helten i dette klippet er helt klart Susan Boyle, hun starter som en mest sannsynelig fattig underklasseperson, mens ved hjelp av denne ene sangen ut framfører her vil dette mest sannsynlig endre seg. Hun gjør det som for mange ser umulig ut, og får sin belønning ved at hun går videre i programmet med tre klare JA fra dommerne.
-          Kongen: I dette klippet vil dette bli dommerne, det er de som gir belønningen til Susan Boyle etter hun har sunget. De starter derimot ikke som det, dette er noe som utvikler seg igjennom klippet. De starter som en hindring, tre dommere hvorav ingen har tro på at hun skal klare å komme seg videre.
-          Prinsessen: I dette tilfellet er prinsessen ikke et vesen, men det faktum at Susan Boyle kommer seg videre i programmet. Dette var målet med det hele og hun oppnår målet.

Hollywood-modellen:
-          Introduksjon: Klippet starter med at Susan Boyle presenterer seg selv og hva hun skal synge og hvorfor. Alle som ser på tror hun kommer til å drite seg ut.
-          Komplikasjon: Rett før hun skal synge. Hun forklarer at hun vil bli en profesjonell sanger og alle bare ler av henne.
-          Klimaks: Hun begynner å synge og alle forstår at hun har en fantastisk stemme
-          Resolusjon: Det hele ender selvfølgelig med at hun går videre i programmet med tre klare JA fra dommerne.


Dette klippet er fra et TV program i Storbritannia der hvem som helst kan melde seg på å vise fram sitt talent. Det er tre dommere som skal bestemme om personen(e) som opptrer skal gå videre eller ikke.
Klippet starter med at Susan Boyle kommer inn på scenen for å synge. Dette er anslaget i klippet. Absolutt alle i salen tror at det kommer til å bli en fiasko og at hun kommer til å drite seg ut. Hun introduserer seg selv og presenterer hva hun skal framføre og hvorfor og hun sier at hun gjerne vil bli like proff som Elaine Paige (en kjent engelsk sangerinne og skuespiller).
Idet hun begynner å synge kommer fordypningen, hun utvikler seg fra å være en underklassedame som ingen hadde hørt og alle trodde kom til å drite seg ut på scenen, til å bli en fantastisk sangerinne på noen få sekunder. Jeg mener klimakset i klippet er 5.30 min ut i klippet. Da hun får beskjed av den siste dommeren at hun kan løfte hodet å gå hjem med tre JA. Altså, hun er videre i programmet.

Målgruppen til dette programmet mener jeg er alle. Det er et familieprogram som passer for både store og små. Denne hendelsen med Susan Boyle er selvfølgelig veldig bra reklame for programmet.
For å gjøre programmet enda mer spennende har produsenten filmet ansiktet til publikum under presentasjonen av Susan Boyle, vi ser blant annet at noen begynner å le når hun sier at hun vil bli en profesjonell sanger. Senere i klippet når hun har begynt å synge viser de igjen klipp fra publikum, der vi ser hvor sjokkerte og målløse folk er.


Her kan du se filmen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar